måndag 5 mars 2012

Stockholm

I fredags började våran minisemester då vi skulle åka till Stockholm. Dagen innan bestämde vi att vi skulle åka vid 9-halv 10. Så blev det inte och då hade jag och älsklingen ändå varit klara sen länge när vår skjuts kom. x)
Åkte via Gävle och sen neråt. Men kom aldrig till Stockholm under dag ett. Vi bodde på ett hotell i Solna och bestämde att vi skulle ta det lugnt första dagen. Hade ju jobbat hela veckan och det var rätt sent när vi kom fram och efter flera timmar i bilen var ingen sugen på det.

Så vi stannade på hotellet och myste istället. Först gick vi upp på rummen och packade upp. Efteråt bubblade vi och bastade, skönt som bara den! Klockan tickade iväg och vi gick tillbaka upp för att göra i ordning oss för middagen. Åt en Gourmet Burgare. Mmmmm GOD! :D Efteråt tog vi en varsin drink och sen skulle vi sova. Blev knappt något mys för mig och älsklingen, var alldeles för trötta båda två XD


På lördagen gick vi upp vid åtta, åt en fantastisk frukost varav min bestod av: En tallrik med scrabled eggs och bacon, ett kokt ägg, en kopp te, två smörgåsar, en skål med fruktsallad, två glas med juice. x)

När alla var mätta och belåtna promenerade vi ner till tunnelbanan i Solna. Var varmt och skönt ute. Men egentligen hade vi gått helt fel. X) annars skulle vi tagit pendeln från hotellet. Men det ska jag säga att vi blev jävligt dåligt informerade och det fanns inte många skyltar som visade vart man skulle. Men hey, vi överlevde. x)

Så när vi väl tog oss till Stockholm åkte vi till Södermalm. Promenerade runt och njöt av utsikten. Gick in på en söt liten tebutik där svärmor köpte två olika sorter. Efteråt traskade vi bort till Gamla stan där vi handlade lite mer.



Först var det en tripp in till en serietidningbutik. Älsklingen köpte första numret av Walking Dead på engelska. Sen gick vi till ett kafé och fikade.Delade en baguette med Robin och till det ett glas varmt choklad.

Vi delade upp oss efteråt och gick sen till Science-fiction bokhandeln. Underbar affär! Hade jättemycket manga och anime, spel och böcker. Vi köpte ett Walking Dead bordsspel (jättekul att spela, men man bör nog vara tre eller fyra) sen köpte vi en bok om 1001 videospel man måste spela. Blev överlycklig när Left 4 Dead var med. X) Sist men inte minst köpte vi en jätte söt säl som jag kallar Poyo. :D

När vi återförenades igen fick jag träffa Robins moster. Hon verkade väldigt trevlig. :) Vi gick till en musikaffär och köpte en present åt svärfar som fyllt år i veckan. Efteråt blev det en drink på en mysig pub och sen promenerade vi in till "centrum" och letade efter Pizzahut. Men det gick inte så bra men istället hittade vi en annan mysig pizzeria. Så vi bestämde oss för att äta där istället. Och gud vilka goda pizzor dem hade! Robin var nog mest nöjd med ölen dock. Dem hade ju Murphy's på tapp! öh my göööd! That's amazing. ^^'

Vi tog tunnelbanan tillbaka till Solna och gick sen bort till hotellet. Vi hade velat ta bussen men fanns ju flera olika bolag att välja på så var inte lätt att hitta rätt. Men gjorde oss i alla fall trötta med en promenad. Blev sängen direkt när man kom "hem". Morgonen därpå gick vi upp vid samma tid, åt frukost vid halv tio och sen checkade vi ut och åkte till Naturhistoriska riksmuseet. Var väldigt intressant.

Först var det en utställning om Jordens utveckling, sen såg vi på en utställning om djuren i Antarktis och sedan en om människans sinnen.

Klockan sprang verkligen iväg när man var på museet. Men vi hade bara parkeringstid på två timmar. Så vi fick slita oss från utställningarna och åka hemåt. Men först stannade vi på Ikea i Gävle. Köpte två LACK hyllor och sen en pall. När vi kom hem var vi alldeles utmattade, så vi packade bara upp, gjorde några smörgåsar och la oss sen att titta på Bambi. Köpte den på resan. :)

Inga kommentarer: